VÄRIMETALLIT

Non ferrous metals eli värimetallit

on raskaista epäjaloista metalleista, rauta poislukien, käytetty nimitys.

Yleisimmät värimetallit

Näitä metalleja on yleisesti käytössä ympäröivässä maailmassamme , myös muita  värimetalleja kannattaa tarjota sillä kaikelle on kysyntää. Monet  metallit ovat rahanarvoista tavaraa ja ne kannattaa tuoda meille sillä me maksamme niistä.

 

           Kupari

Kupari on erittäin kierrätyskelpoinen ja arvokas metalli, siksi sen myyminen ja kierrättäminen on erittäin kannattavaa ja suositeltavaa. Kuparia käytetään vesijohtoputkina, sähköjohtimina, kattomateriaalina ja monena muuna eri käyttökohteena. Romukuparin hinta mukailee kuparin maailmanmarkkinahintaa (LME) ja kurssien vaihdellessa myös romukuparin hinta vaihtelee. Romukuparin hintaan vaikuttaa myös materiaalin puhtaus ja siinä mahdollisesti olevat epäpuhtaudet. 

 

Messinki

Messinkiä käytetään paljon lvi alan tuotteissa ja teollisuudessa. Messingin seoksia on paljon ja väri vaihtelee, kylpyhuone ja keittiöhanat ovat usein messinkiä vain kromipinta päällä, nämä ostamme sekalaisena messinkinä ihan sellaisenaan.

Alumiini

Alumiini on hyvin yleinen metalli joka on tunnettu korroosion kestävyydestään ja keveydestään.

Väriltään vaaleaa usein myös maalattua tai muuten pinnoitettua. Käyttökohteita valtavasti lähes joka puolella.

 

Ruostumaton  ja haponkestävä teräs


Ruostumattomat teräkset ovat  raudan kromin ja nikkelin  seoksia eri suhteilla, haponkestävään on  lisätty molybdeeniä ja titaania pieniä määriä, useimmat rst ja hst  seokset erottaa perusraudoista siitä että niihin ei magneetti tartu.

        Kaapelit

Sähkökaapeleita ja johtoja on kaikkialla, useimmat ovat kuparijohtimilla, mutta myös alumiini on yleistynyt varsinkin paksummissa syöttökaapeleissa.  Meille voi tuoda kaikenlaiset kaapelit.  Hyvitys perustuu kuparipitoisuuteen.


            Lyijyakut

Lähes kaikissa moottorilla liikkuvissa kulkineissa  on lyijyakku ja ne ovat  hyvin kierrätyskelpoista romua, akkujen ikä on rajallinen ja kun akku on tullut tiensä päähän se kannattaa kierrättää.